Polityka Prywatności strony internetowej psiapaczkaspa.pl

1. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych strony psiapaczkaspa.pl jest firma Psia Paczka Spa dla Psa Urszula Paczyńska z siedzibą przy ul. Zyblikiewicza 11/20, 31-029 w Krakowie (dalej Psia Paczka Spa dla Psa).

2. Rodzaje przetwarzanych danych

Do danych osobowych przetwarzanych przez Psia Paczka Spa dla Psa mogą należeć: imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu oraz inne dane, które podajesz pisząc do nas wiadomość mailową lub wypełniając formularz kontaktowy. Są to dane przetwarzane w celu umówienia wizyty w naszym salonie oraz realizacji świadczonych przez nas usług.

Poza tym korzystanie ze strony psiapaczkaspa.pl wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde takie zapytanie zapisywane jest w logach, które obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem firmy hostingowej Atthost Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Górnej 40b/11 w Płocku.

Strona psiapaczkaspa.pl korzysta również z usługi reCAPTCHA v3, która podlega Polityce prywatności i Warunkom korzystania z usług Google. Usługa ta stosowana jest wyłącznie do zwalczania spamu i nadużyć w witrynie. Interfejs API reCAPTCHA gromadzi informacje o sprzęcie i oprogramowaniu, takie jak dane o urządzeniu i aplikacji, i wysyła je do Google w celu analizy.  Informacje zebrane w związku z korzystaniem z tej usługi zostaną wykorzystane do jej ulepszenia i w ogólnych celach związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa. Nie będą natomiast wykorzystywane do wyświetlania spersonalizowanych reklam przez Google.

3. Polityka plików cookies

Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to dane informatyczne przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika strony psiapaczkaspa.pl. Pliki cookies używane przez stronę psiapaczkaspa.pl służą do poprawnego funkcjonowania strony. Zawsze masz możliwość usunięcia plików cookies i/lub zablokowania ich zapamiętywania poprzez odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce internetowej.

Ponadto wykorzystujemy pliki cookies do śledzenia statystyk serwisu, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics oraz z Google Search Console, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Google LLC.

Pliki cookies używane przez stronę psiapaczkaspa.pl można podzielić na następujące rodzaje ciasteczek:

  • analityczne – pliki cookies służące do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookies pomagają dostarczać informacje o wskaźnikach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp;

  • funkcjonalne – pliki cookies pomagające wykonywać określone funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich;

  • marketingowe – pliki cookies służące do dostarczania odwiedzającym odpowiednich reklam i kampanii marketingowych. Te pliki cookie śledzą odwiedzających w witrynach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam;

  • niezbędne – pliki cookies absolutnie konieczne do prawidłowego funkcjonowania witryny. Te pliki cookies zapewniają anonimowe działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny;

  • wydajnościowe – pliki cookies służące do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia odwiedzającym użytkownikom;

  • inne – pliki cookies, które są analizowane i nie zostały jeszcze sklasyfikowane w kategorii.

4. Podstawa prawna przetwarzania danych

Podstawą prawną przetwarzania danych użytkownika jest samodzielne zaznaczenie checkbox ze zgodą podczas wysłania wiadomości do administratora strony za pomocą formularza kontaktowego zamieszczonego na stronie.

Jeśli kontaktując się z Psia Paczka Spa dla Psa nie korzystasz z formularza kontaktowego, natomiast za pośrednictwem swojej poczty elektronicznej piszesz bezpośrednio na nasz adres mailowy psiapaczkaspa@gmail.com, to w sposób naturalny przekazujesz nam swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. Ponadto w treści wiadomości możesz zawrzeć również inne dane osobowe.

Twoje dane są w tym przypadku przetwarzane w celu kontaktu z Tobą oraz realizacji świadczonych przez nas usług, a podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO, czyli Twoja zgoda wynikające z zainicjowania z nami kontaktu. Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

Treść korespondencji może podlegać archiwizacji. Masz prawo do domagania się przedstawienia historii korespondencji, jaką z nami prowadziłeś (jeżeli podlegała archiwizacji), jak również domagać się jej usunięcia, chyba że jej archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na nadrzędne interesy firmy Psia Paczka Spa dla Psa, np. obronę przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony.

5. Przechowywanie danych

Przesłane dane osobowe przechowywane są na firmowej skrzynce mailowej psiapaczkaspa@gmail.com.

6. Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo danych poprzez przypisanie stronie certyfikatu bezpieczeństwa SSL. Zachowujemy poufność wszelkich przekazanych nam danych oraz troszczymy się by nie miały do nich dostępu osoby do tego nieupoważnione.

7. Udostępnianie danych

Dane osobowe zgromadzone przez Psia Paczka Spa dla Psa w wyjątkowej sytuacji mogą zostać udostępnione organom państwowym w wyniku ich nakazu na podstawie odpowiednich przepisów prawa.

8. Kontakt – wgląd do danych, usunięcie danych, zgłoszenie nieprawidłowości.

W każdej chwili masz prawo do wglądu, aktualizacji, ograniczenia lub usunięcia swoich danych osobowych, kontaktując się z Psia Paczka Spa dla Psa pod adres mailowy: psiapaczkaspa@gmail.com.

W razie podejrzenia naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych podczas przetwarzania Twoich danych masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Facebook
Instagram